Jdi na obsah Jdi na menu
 


JARO 05

4. 7. 2007

Bílej balet-Suchdol Stars C1:2(0:1)
Suchdol Stars C-Blesk VK B1:4(0:3)
Corleone-Suchdol Stars C1:2(1:1)
Suchdol Stars C-Neumann S. K.1:1(0:0)
Palbo 03-Suchdol Stars C1:1(1:1)
Suchdol Stars C-FC Reds4:0(2:0)
Rohožník United-Suchdol Stars 1:1(0:1)
Suchdol Stars C-Rumové pralinky2:0(1:0)
SAS Fans-Suchdol Stars C2:1(1:1)
Suchdol Stars C-Vitt. Žižkov 1997 B1:4(0:1)
ACE Praha -Suchdol Stars C1:3(1:3)

Suchdol Stars RSC "C" - Bílej balet 2:1 (1:0)

Branky: Motýl, Mišák
Sestava: Lukino - Mišák, Jendys, Kubišta, Jiřina, Doktor, Motýl, Klofi, Kotel,

Neděle 3. dubna 2005, 10,00 hodin - Nedočkavost krátce před startem sezony z Hvězd doslova čiší, sálá, až stříká: do oficiálního výkopu prvního utkání chybí ještě celých DESET minut a v šatně se JIŽ tísní a mačká devět hráčů, a to včetně Doktora, po němž Federální kriminální ústředna takřka vyhlásila celostátní pátrání. Mezitím se na sluncem prosluněné a Mózou neuválcované škváře suchdolského stánku pilně rozhýbává protivník Hvězd - tým s názvem Bílej Balet. Zdá se, že Balet hodlá dostát svým předzápasovým slibům a „zatloukat Hvězdy do země“ vybíhají od úvodního hvizdu největší esa klubu Zidane, Carlos a Dubovský. Otázka všech přítomných fanoušků, bafuňářů i žurnalistů se zdá nabíledni: poradí si s těmito veličinami fotbalového nebe Motýl, Klofi, Kotel a spol.? Ale jsou to Hvězdy, které jsou v prvních minutách překvapivě smělejší, Mišák seřizuje mušku po zemi i vzduchem, pizzonoš Kotel po zemi těsně míjí a Jiřina sice prochází slibně středem, ale ve výsledku pouze vystřeluje pánu bohu okno. Zaskočený Balet se snaží prosazovat dlouhými nákopy za obranu Hvězd, ovšem skutečně nebezpečný je pouze jednou - vydařený brejk skvěle likviduje Lukino pádem pod nohy. V šestnácté minutě Hvězdy udeří gólově: Mišák střílí a profesor koncovky Motýl opět vyučuje - jeho mistrná teč končí za zády brankáře Baletu - 1:0. Ve zbytku prvního poločasu Hvězdy bez větších obtíží kontrolují vedení. Do druhého dějství vtančí Balet přece jen o něco aktivněji, ale souvislý tlak si nevytváří. Nebezpečnější před brankou soupeře jsou Hvězdy - Mišákovo bodlo stejně jako další příležitosti zůstávají nevyužity. A pak přece jen zahřmí na druhé straně, po nedokonalém odehrání míče obranou Hvězd je bezmocný Lukino úspěšně lobován zcela osamoceným hráčem soupeře – 1:1. Hvězdy tento moment vůbec nesráží, uběhne sotva minuta, lišák Mišák si postaví míč k rozehrání přímého kopu, z úctyhodné vzdálenosti brilantně obstřeluje zeď a brankářův zákrok nepřichází – 2:1. Inkasovaný gól je těžkým psychickým knokautem pro jednoho Baleťáka, jenž se, naprosto nepříčetný, pustí do kritiky vlastního gólmana, zároveň zahazuje drez a opouští hrací plochu! Baletu nezbývá než vrhnout zbývající síly do útoku a to je voda na mlýn Hvězd, které si vytvářejí několik tutových šancí, ale pověstný klídek v koncovce chybí Kotlovi (3x), Motýlovi i Mišákovi. Výhru tak musí zachraňovat čaroděj Lukino, když nadvakráte během několika vteřin likviduje největší šanci Baletu. Druhý zákrok provádí vleže kšiltem své čepice! Nominace na Zlatou Helmu za nejlepší akci jej, zdá se, nemine. První bodový zisk je doma, zklamaný Balet odjíždí domů tlouct špačky.

Suchdol Stars RSC "C" - Blesk VK B 1:4 (0:3)

Branka: Jiřina
Sestava: Lukino - Mišák, Jendys, Kubišta, Jiřina, Doktor, Pelé, Motýl, Klofi, Kotel, Hotovson

Neděle 10. dubna 2005, 10,00 hodin - Drtivý dopad na tvrdou zem potkal Hvězdy ve 2.kole soutěže: po 11 kolech, v nichž nenašly svého učitele (rozuměj přemožitele), vyfasovaly čtyřbrankový ranec, na němž se shodou okolností aktivně podílel celý 11ti členný kádr Hvězd. O konec rekordní série se postaral Blesk, který přišel z polojasného nebe nad Suchdolem. Hlavní příčinu porážky nelze spatřovat až tak v kvalitách soupeře, jako především ve značně naivní a monstrozně chaotické obranné fázi Hvězd. Většina hráčů Hvězd pojem "obrana" zřejmě pro tento duel vypustila ze svého slovníku, takže nebylo divu, že po deseti minutách nabízela světelná tabule stav 0:2 - nejprve se jeden z útočníků Hvězd nevrátí se svým hráčem, který se ocitá sám před Lukinem a tvrdou střelou zakončuje a chvíli poté už své pracovní povinnosti neplní (§ 72 Zák.práce) ani obránci - neobsazený hráč před Lukinem zevluje asi půl hodiny, poté obdrží přihrávku a zvyšuje vedení Blesku. A tak vskutku jediným plejerem Hvězd, který si v úvodu utkání své povinnosti plní beze zbytku, je Kubišta: okamžitě totiž reaguje na neočekávanou situaci, kterou sám komentuje slovy klasika "Mates se pos..", a v šatně za přispění Věrky likviduje následky této "katastrofy". Hvězdy se zatím na hřišti zjevně trápí, vytvářejí si sic nadějné příležitosti, ovšem to zakončení - škoda mluvit, nebo psát.. Druhá půle se ze strany Hvězd jeví přece jen o něco lépe, nedochází již k tak brutálně fatálním výpadkům obrany, ale vepředu se jedná o stále stejné trápení. Velmi slabým flastrem je pak jediná vstřelená branka, která přichází za jednoznačného stavu 0:4. Svou premiéru v týmu si odbyl Hotovson, jenž si asi představoval jiný kafe - takže snad příště.

Suchdol Stars RSC "C" - Neumann S.K. 1:1 (0:0)

Branka: Kotel
Sestava: Lukino - Mišák, Jendys, Jiřina, Motýl, Klofi, Kotel, Hotovson

Neděle 24. dubna 2005, 12,30 hodin - Po zkušenostech z minulého kola se rada starších a pokročilých usnesla na nutnosti příchodu všech provozuschopných hráčů minimálně 15 minut před výkopem utkání. Tuto dohodu si k srdci vzali Lukino, Jendys, Mišák a Jiřina, kteří skutečně úderem 12,15 vstupují do šaten. A zde se jim dostává nemalého šoku a převelikého poučení zároveň!! Oděn v plné fotbalové zbroji a třísla si protahující zde již k utkání se chystá... doyen Klofi! S mírným skluzem (12:20) dorážejí Hotovson a Kotel. Zato pan Motýl na sebe nechává čekat, k utkání doráží zhruba v 10.minutě 1. poločasu, a to ještě oblečen do nekorespondujícího drezu, který si zřejmě vypůjčil od Mózi. Dle dobře informovaných zdrojů se Motýl den předtím účastnil v krušovické restauraci náročného několikahodinového odborného semináře s podtitulem Konec házené na Suchdole - hlavní viníci a důsledky. Přišel tak o zásadní zápletku utkání s týmem, který si říká Neumann S.K. Jeho hráči zhruba po 2 minutách zápasu stáhli z oběhu svůj míč se slovy "ten není na škváru" (??), doplnili vysvětlením "vy jste domácí, táhnem se sem do tý prd.. , tak si vopatřete něco na hraní". Důsledkem toho byla nejen hra s jediným - suchdolským míčem, ale i vážné rozladění Hvězd nad opravdu nezvyklým přístupem soupeře. Minutu od minuty tak atmosféra na hřišti houstla a bublala, peprnějších výrazů a slovního napadání přibývalo, vše za bohorovného přihlížení sudích. Zkrátka a dobře, tento zápas neměl s fotbalem téměř nic společného a většina Hvězd na něj bude chtít určitě zapomenout. Alespoň abychom dostáli zpravodajské povinnosti - Neumann se v první půli spíše bránil, svou polovinu opouštěl jen zřídka, ale Hvězdy umíraly na nepřesnou koncovku. Za zmínku určitě stojí Mišákova opravdu nechytatelná bomba z 12 metrů, která skončila na břevně evidentně nereagujícího gólmana. Ve druhé půli se Neumann dostal do vedení, když proměnil svůj první a poslední střelecký pokus mířící mezi tyče. Naštěstí Kotel vzápětí protrhl svou střeleckou smůlu a vyrovnal.

Suchdol Stars RSC "C" - Palbo 03 1:1 (1:1)

Branka: Kotel
Sestava: Lukino - Mišák, Jendys, Jiřina, Kubišta, Kotel, Hotovson

Neděle 1. května 2005, 10,00 hodin - Svátek práce oslavily Hvězdy opravdu stylově a tematicky, tedy tvrdou dřinou na tradičně prašné škváře suchdolské jedničky v boji za ligové body s týmem Palbo 03. Sedm statečných Suchdoláků vyběhlo k utkání s cílem pokusit se urvat nějaký ten bodík proti fotbalově vypadajícímu soupeři, jemuž před utkáním patřila pátá příčka průběžné tabulky. Samotný úvod utkání dal za pravdu předzápasovým úvahám, neboť neuběhlo ani deset minut a soupeř vedl 1:0. Stačil jeden nepřesný výkop, jedna lenost hráče v poli pohnout se směrem k míči, jeden neubráněný hráč ve hře jeden na jednoho a jedna přesná střela mezi Lukinovy "betony". Další větší vzrušení ve hře, která se odehrávala především ve středu hřiště, přinesly debaty o filozofii pískání nedovolených zákroků, předmětem sváru se stala hra rukama, kterou sudí ponejprv zcela přehlíželi, poté ji začali pískat jednostranně na straně Hvězd, na což je musel svým důrazně charizmatickým hlasem upozornit kapitán Jendys poté, co Kubištovo dlouhé tělo přistálo po neodpískaném zákroku na klandru u hřiště. Skutečností je, že sudí Jendysovy názory přijal za své a začal pískat téměř vše. Vyrovnání Hvězd přišlo nečekaně a právě po jednom odpískaném faulu: Kotel si postavil balón a vyslal ho směrem k soupeřově bráně. Gólman soupeře ve snaze jej zalehnout padá k zemi a míč mu podjíždí pod tělem! Do poločasu se stav již nezmění. Ve druhé půli plní Hvězdy do puntíku o poločase stanovené taktické pokyny: hrají pozorně v defenzívě, snaží se o častou střelbu (hlavně Mišák), zkrátka hrají na údržbu. Ani Palbo se bezhlavě nevrhá do útoku, takže utkání končí spravedlivou remízou, byť v závěru mohou oba týmy zvrátit boj ve svůj prospěch: nejprve Kubišta po Mišákově příhře hlavou toutéž částí těla zakončuje a brankář soupeře má plné rukavice práce, vzápětí dochází k pořádnému závaru před Lukinovou brankou, kdy nejprve Hotovson s sebou obětavě práskne na zem a poté končí míč těsně vedle levé tyče.

Suchdol Stars RSC "C" - FC Reds 4:0 (2:0)

Branky: Kotel 2x, Jiřina, Hotovson
Sestava: Lukino - Mišák, Kotel, Jiřina, Kubišta, Hotovson

Neděle 8. května 2005, 10,00 hodin - Úderem desáté hodiny je k utkání 6. kola připraven jediný aktér, a to sudí, poněkud zděšený a v duchu si dávající otázku, zda je ve správný čas na správném místě. Na suchdolském stadionu totiž kam jen oko dohlédne, ani živáčka ani mrtváčka. Soupeř Suchdoláků FC Reds si dává s příjezdem na čas a domácí, jejichž počet v Mózově klubovně spíše napovídá tomu, že se bude hrát mariáš, zoufale obvolávají soukmenovce a zároveň vyzývají boha Hans Paula,aby nedal soupeři k utkání dorazit. Vše je marné, Reds přijíždějí a tak nezbývá, než aby si Jiřina (toho času chabrus na záda) vyfasoval u Mózi kopačky. V úvodu utkání, jež je hráno na obou stranách bez střídání, tedy s borci výjimečné fyzické kondice, je mírná převaha na kopačkách Suchdoláků. Mišák, operující na velkém prostoru, precizně rozděluje balóny a jsou tu první megašance: Kotel ovšem disponuje úchylnou muškou, Jiřina má problémy s trefením míče a Kubištův povedený pokus likviduje brankář reflexivním zákrokem. Z koncovkového trápení ofenzívně založených plejerů rozbolí oči ortodoxnímu zadákovi Hotovsonovi, který se zničehonic vydá před branku soupeře, a když po rozehrání rohového kopu míč doputuje až k němu, ví si tenhle ostrý hoch rady. Uklízí míč k tyči - 1:0. Stars se uklidní a předvádějí pohledné akce na jeden dotek, které zvedají ze sedadla jediného diváka utkání slečnu Lucii "Kotlovou". Zvýšení náskoku přichází ještě do poločasu - Jiřina sám před brankářem na moment zapomene na naražené žábry a trefuje jesličky - 2:0. Stanovení taktiky do druhé půle je dané: Hvězdy hodlají kontrolovat výsledek, zatímco Reds otevírají stavidla svým útočným výpadům a atakům, jsou mnohem nebezpečnější než v první půli a více se usazují na polovině Hvězd. Obrana Hvězd, kubelíkovsky dirigovaná Hotovsonem, však pracuje takřka bezchybně a pokud zaváhá, je zde Lukino, který se po vcelku klidné první třicetiminutovce (1 výborný zákrok útočníkovi z očí do oči) probouzí k jednomu z velkých výkonů: ze své členité databáze zákroků vytahuje vždy ten nejúčinnější - tu včasné vyběhnutí, tam reflexivně vystřelená ruka. Hvězdy se soustřeďují na rychlé výpady, což evidentně svědčí Kotlovi, který si konečně seřizuje měřidla a podvakráte pokoří brankáře hostí. Nejprve ukázkovým blafákem a la Hemský, o něco později sic nepříliš mířenou, ale o to tvrdší střelou. Rodí se jednoznačné vítězství Hvězd.

Suchdol Stars RSC "C" - Corleone 2:1 (1:1)

Branky: Jendys, Jiřina
Sestava: Lukino - Mišák, Kotel, Jendys, Klofi, Jiřina, Kubišta, Hotovson

Zápas s Corleone sliboval zajímavou konfrontaci týmů, které se pyšní naprosto shodnou bilancí účasti v jednotlivých ligách (8-7-6-6-7-6). A také začátek utkání dává tušit, že se nebude tančit blues, hraje se spíše v rytmu řízné polky, pěkně od podlahy a svižně. Po prvních kombinacích přichází zhruba v desáté minutě první gól - do sítě Hvězd. To si bek Hotovson při obsazování hráčů zakřičí "toho mám", což, jak se vzápětí ukáže, není tak docela pravda, neboť útočník Hotovsona objede jak spící pannu, následuje střela k tyči, po níž se Lukino natahuje jak dlouhý tak široký a bystrozraký, leč marně.- 0:1. Hvězdy inkasovaná branka příliš nedeprimuje a dále se snaží hrát ofenzivně. Jiřina po přihrávce Mišáka z první přestřeluje, ale o chvíli později přichází další přečíslení, při kterém se Jiřina sám před brankářem ukázkově ukopne (jeho noha trefí namísto balonu vzduch), takže míč naštěstí doputuje ke zcela volnému kapitánu Jendysovi a ten si se zkušeností rutinéra "nejprve narazí o ruce" padajícího gólmana, aby vzápětí ráznou střelou pod břevno nedal již ležícímu brankáři šanci - 1:1. Vyrovnání nahání do hlav Corleonů horkou krev a na hřiště tak přichází větší a větší nervozita, především Corleone č. 5 se zviditelňuje naprosto zbytečnými, až bezduchými zákroky - nejdříve počastuje Mišáka úmyslnou kosou zezadu, poté stejně chtěně hraje rukou, aby zabránil rodící se šanci Hvězd, a to vše za benevolentního přihlížení sudích. V hlavách Hvězd se tak rodí otázka "Má s sebou tenhle pán vůbec karty?". Na přímý dotaz kapitána Jendyse se ukáže, že má. Do poločasového hvizdu již branka nepadne, i když by statistici napočítali pár rýsujících se příležitostí na každé straně. Druhá půle začíná převahou Hvězd, když se během několika minut několikrát dostávají nebezpečně před branku hostí, ovšem bez kýženého cíle. V 11.minutě nad Suchdolem přece jen udeří: Kubišta hází aut na Klofiho, ten obklopen třemi hráči soupeře patičkuje s brazilskou elegancí volnému Jiřinovi, který prostřeluje gólmana - 2:1. Corleone ve snaze vyrovnat zcela logicky vrhá všechny síly do útoku. Hvězdy mění taktiku a snaží se využívat rychlých kontrů, spoléhajíce předně na rtuťovitého Kotla, jenž se skutečně asi dvaapadesátkrát ocitá před brankářem soupeře. Bohužel suchdolský kanonýr tentokráte nabil jenom nevidomými (rozuměj slepými). A to i v momentě, kdy se zdá nemožné nevstřelit branku: po učebnicovém obejití soupeřova gólmana sám před prázdnou brankou trefuje síť-ovšem pouze boční. Posledních deset minut se nese ve znamení drtivého tlaku Corleone, který se usazuje na půlce Hvězd jako vodní kámen (prevít) a zle dotírá, především při autech a rozích. V již tak napjaté atmosféře dává o sobě slyšet také hráč hostí č.12, profesí zřejmě dentista, který nabízí drtivé většině hráčů Hvězd bezplatné srovnání chrupu. Obrana Hvězd odolává jak těmto lukrativním nabídkám, tak i fotbalovému náporu soupeře. Sice se nevyvaruje drobných chyb a zaváhání, ovšem žádný míč za Lukinovými zády již neskončí. Po závěrečném hvizdu propukne naplno radost Hvězd z perně vybojovaného vítězství.

Suchdol Stars RSC "C" - 1. FC Rohožník 1:1 (1:0)

Branka: Mišák
Sestava: Lukino - Mišák, Kotel, Jendys, Motýl, Jiřina, Kubišta, Hotovson

Na svatého Emila dorazil do revíru Hvězd Rohožník, starý známý z loňských šestiligových bojů. Nutno konstatovat, že tentokráte přivezl tým notně omlazený. Ovšem ani Hvězdy nemohou počítat s nejzkušenějším borcem sestavy, neboť Klofiho přepadl a zaskočil výron. Hvězdy se vřítily do utkání tlakem, který vyústí ve 3.minutě gólem Mišáka, jenž zbytečně nepřemýšlí a napálí to z úhlu před branku, kde míč naráží na hruď soupeřova gólmana a odráží se do sítě - 1:0. Rohožník postupně hru vyrovnává, přičemž se fotbal místy začíná měnit v řeckořímský styl, z některých zákroků a chvatů by měl určitě velkou radost i někdejší skvělý zápasník Vítězslav Mácha. Sudí (profesí masér FK Újezd nad Lesy) se ke všemu staví zcela po svém, občas foukne, jindy se jen uculí a někdy přizná, že nic nevidí. Ke srovnání skóre dochází v 2. půli, po nedorozumění v zadních řadách Hvězd, kdy všichni oba obránci vybíhají na křídlo k soupeři s míčem a před Lukinem zůstávají dva neobsazení Rohožníci. Světlo světa tak spatřuje spravedlivá remíza, i když v úplném závěru mohou oba soupeři strhnout vítězství na svou stranu: nejprve se ve velkých příležitostech ocitá Rohožník, a jen nezměrné obranné úsilí hráčů Hvězd odvrátí pohromu. Vzápětí přijdou velké chvíle Muže utkání Mišáka, který už už prostřeluje golmana (některé Hvězdy se již radují), míč se ovšem zřejmě od brankářova lýtka odráží mimo branku, jen o chvíli později trefuje Mišák skvělým hlavotrkem pouze břevno.

Suchdol Stars RSC "C" - Rumové pralinky 2:0 (1:0)

Branky: Kotel, Jiřina
Sestava: Lukino - Mišák, Kotel, Jendys, Klofi, Jiřina, Kubišta, Hotovson

Průběžný třetí tým tabulky změřil síly s Hvězdami v 8. kole soutěže. Oba protivníky přivítala neskutečná výheň, a tak hráči Hvězd (včetně čerstvých Králů Kotla I. a Jendyse IV.) od kustoda Mózi kromě tradičních propriet fasují i plastové láhve s vyváženým poměrem minerálů. Již úvodní výkop dal jasně vědět, v jakém tempu se bude hrát: rozehrávka Hvězd, u míče Klofi postupující váhavým krokem k brance soupeře, a nikdo si jej nevšímá! I tak od prvních minut začne Pralinkám zavářet nově utvořený útočný tandem Kubišta - Kotel. A především prvně jmenovaný se ocitá v šancích: po Kotlově polostřele-polopříhře trefuje tyč, o chvíli později po dalším strku svého dvorního nahrávače v ještě výhodnější situaci přestřeluje. A pak se Kotel rozhodne, že to zkusí sám… a je to tam! Vedeme, vedeme 1:0!! Přízemní tvrdá střela zpoza obránce prosviští gólmanovi mezi nohama. Takhle pálí Kotel! Rohožník však na inkasovaný gól nereaguje změnou herního stylu a dále praktikuje jakousi českou odnož italského catenacia, kdy se tři statičtí obránci pohybují pouze v bezprostřední blízkosti své svatyně, čímž naprosto absentuje podpora dvou forvardů, byť fotbalově technicky velmi zdatných. Tento způsob hry je tak velkou vodou na mlýn (nebo pivem do chřtánu?) Hvězd - diváci jsou svědky vtipných narážeček na 1 dotek, rozebíraček soupeře, ale to zakončení… Taktika Hvězd pro druhou třicetiminutovku zůstává stejná - velmi pozorná a velmi osobní obrana se zajišťováním, co možná nejrychlejší vstřelení uklidňující branky. Zatímco první bod je plněn takřka do puntíku, útočná aktivita sice hýří nápadem a originalitou, ovšem ke vstřelení gólu nevedou ani čím dál častější výsuny beků Hotovsona a Jendyse. Pralinky jsou nebezpečné především po minelách Hvězd - té největší se dopustí Jiřina (bídné zpracování míče), a musí tak zatáhnout za záchrannou brzdu a stáhnout unikajícího útočníka soupeře. Zasloužená žlutá karta se v ruce sudího však neobjeví. Na druhé straně jsou k vidění hlavně Mišákovy kulišárny: chytrá střela z půlky hřiště, kterou zastavuje tyč, bomba ze střední vzdálenosti, kterou zastavuje pupík brankáře a technická střela z přímého kopu, kterou brankář bravurně vyráží na roh. Rozuzlení přinese akce, kdy Kotel nahrává na střed Jiřinovi, ten vystřelí, statně topolovitý Kubišta odvede skvělý kus clonící práce před gólmanem, takže míč prochází pod brankářovým tělem - 2:0. Poklidný a oboustranně férový zápas je doveden do vítězného konce.

Suchdol Stars RSC "C" - SAS Fans 1:2 (1:1)

Branka: Mišák
Sestava: Lukino – Jendys, Mišák, Kotel, Kubišta, Jiřina, Hotovson, Motýl

„Kvalitní utkání celků ze špičky tabulky. Přestože šli suchdolští do vedení, podařilo se hráčům SAS fans vývoj otočit.“ – stručný a výstižný komentář rozhodčího zápasu, otištěný ve Čtení pro 6. H ligu. Co k tomu dodat? Diváci byli svědky vyrovnaného utkání, prošpikovaného pohlednými fotbalovými akcemi i občasnými slovními půtkami. Úvodní gól zápasu vstřelil Mišák po nááádherném Kubištově přiťuknutí patičkou. Bohužel ještě do půle se podařilo soupeři vyrovnat po zaváhání obrany Hvězd. (Hotovson dostal od Jendyse co proto). Druhá půle přinesla větší šance na straně Hvězd, ovšem ani ty nejvyloženější neskončily za zády ne příliš jistého gólmana Fans. A právě po jedné nevyužité megašanci Kubišty přikráčelo na hřiště okřídlené a omšelé pravidlo Nedáš – dostaneš. Povedená kombinační akce Fans, na jejímž konci byl zcela volný hráč před Lukinem (Jendys nedostal od nikoho co proto), určila konečný výsledek utkání. Snaha o vyrovnání v závěru kýžené ovoce nepřinesla.

Suchdol Stars RSC "C" - Vittoria Žižkov 1:4 (0:1)

Branka: Motýl
Sestava: Lukino – Jendys, Mišák, Kotel, Kubišta, Jiřina, Hotovson, Motýl

Atypický pohled se při vstupu do areálu naskýtá přicházejícím hráčům Hvězd: s lákavou nabídkou údajně výborného salátu s houbičkami každého vítá olizující se Móza, rozverný, jak ho ještě neznáme. V suchdolské boudě se slavil závěr sezony velkého fotbalu, a podle toho interiér hospody vypadá: po stěnách a zemi konfety a papírové řetězy, za stolem několik posledních notně společensky unavených „držáků“ s kartami pokeru, tisícovkami a plzeňskou dvanáctkou v rukách. „Dneska budete mít při zápase pěknej kotel“, nese se od stolu.. Diváckou podporu budou Hvězdy skutečně potřebovat, neboť soupeřem jim bude lídr tabulky Vit. Žižkov, scházející se tentokráte snad v nejsilnější sestavě v čele s „velkými druholigisty“ Hottkem, Táborským a Gornerem. A vskutku, především prvně dva jmenovaní předvádějí divákům své neoddiskutovatelné přednosti, když si několikráte během zápasu navzájem vjedou do vlasů a nadají si do čů... a zmr… Čtenář nechť si úsudek o mentální vyspělosti těchto fotbalistů učiní sám. Jsou to smělí Suchdoláci, kteří fotbalově zahrozí jako první: Mišák s Kubištou provětrají obranu Žižkova, prvně jmenovaný měl spíše zakončovat než hledat ještě přihrávkou Kubištu. Brzy se však Vittoriáni dostanou do tempa a vybudují si stálou převahu. Defenzíva Hvězd v čele s jistým Lukinem však dlouho skálopevně odolává. Vedení se soupeř ujme po nenápadném autu a hbité reakci soupeřova forvarda. O přestávce - již bez salátu - přichází Móza, s další lákavou nabídkou: „Pojďte hrát příští rok velkej!, žadoní. Je smutné, že tento jinak skvělý bafuňář až teprve se 2,5 promile alkoholu v krvi doceňuje nepostradatelné kvality céčkových Hvězd pro suchdolskou kopanou. 2. půle začíná šťastným gólem soupeře, který je o špičku boty rychlejší než obrana a Lukino, ovšem poté přichází životní chvíle Motýlova, kdy si položí brankáře, aby jej vzápětí pokořil střelou po zemi, jejíž rychlost se pohybuje někde mezi jedním až dvěma kilometry v hodině– míč tak tak zdolá mírné terénní stoupání před brankovou čárou. („přemýšlel jsem jestli mám dát bombu nebo technickou,“ komentuje střelec svou trefu po utkání). Tento okamžik přináší rapidní změnu v poměru sil na hřišti – Hvězdy se zvednou a stěhují se na půli soupeře, druholigisté se dostávají pod tlak a jejich defenzíva neoplývá jistotou. Kotel trefuje tyč a objevují se i další příležitosti. Žižkov se v těchto chvílích soustřeďuje na kontry, z nichž mu bohužel jeden vychází a o výsledku je takřka rozhodnuto.