Jdi na obsah Jdi na menu
 


JARO 07

9. 7. 2007

 Suchdol Stars RSC "C" - MTPCH 0:4 (0:1)
Sestava: Lukino - Kubišta, Jiřina, Doktor, Kotel, Pepino, Hotovson, Éďa, Jendys, Malda, Mišák, Tomáš

100. ligový match a lidí (do hry) jako na Václaváku nebo (ne jako) na velkej fotbal, ale (nebo – dle mínění některých - právě proto) výsledek nemastný, neslaný. Soupeř hrající bez lavičky dal Hvězdám, střídajícím celé pětky, lekci v účelnosti i ve fotbalovém umu. Především útočník s číslem 8 provětrával defenzivní (ne)šiky Hvězd, prchal po křídle i středem a jeho záda byla nejčastější částí těla, kterou zadáci Hvězd vídali. Svůj tým poslal do vedení v momentě, kdy si Lukino sotva obtáhl brankoviště. Hvězdy se vpředu dostávaly do šancí především po rozích, tu největší neproměnil Mišák, slušné pokusy vysílali i Doktor a Éďa, brankář soupeře byl však vždy připraven. Ve druhé půli si Jiřina kopl míč do ruky ve vápně, MTPCH proměnilo penaltu a o zisku bodů bylo de facto rozhodnuto. Pak přišly ještě dvě branky po hrubicích při rozehrávce, mezi nimiž Kotel stihl neproměnit penaltu – rovněž za ruku ve vápně. Hráči MTPCH se kromě neoddiskutovatelných fotbalových kvalit prezentovali na suchdolské škváře pěkným hlasovým výkonem, hodně blízkým projevu mučených u kůlů smrti. Každý tvrdší, byť mnohdy zjevně čistý zákrok Hvězd, doprovázeli hrdelními výkřiky a steny, jakoby právě přišli přinejmenším k několikanásobné fraktuře končetin.

Suchdol Stars RSC" - Samson Bonella B 0:3 (0:2)
Sestava: Lukino - Kubišta, Jiřina, Doktor,Hotovson,Jendys,Tomáš

Po týdenní velikonoční pauze zbyly ze zahajovacího tuctu Hvězd trosky. A to ještě kpt. Jendys nastoupil po ne zcela doléčené viróze a navíc bez drezu a zástupce kpt. Kubišta si z Bubenče přivezl pěknou srač.u. Nakonec - asi 10 minut před výkopem se rozhodl, že si ji složí doma. Začátek zápasu díky svým řidičským i vyprazdňovacím schopnostem stihl! Soupeř byl rozhodně hratelný, všechny své branky vsítil po trestuhodném nedůrazu defenzivy Hvězd: Lukinovo nedorozumění s Hotovsonem, při němž je forvard soupeře přehlavičkuje, nejití do těla stejnému hráči poklidně obcházejícímu dva obránce a nepokrytý hlavičkář po rohu soupeře. Na hře Hvězd se osudově projevila neúčast všech stávajících špílmachrů. Hra postrádala přesnost, nápad a moment překvapení. Přesto se příležitosti ke skórování našly. Kubištovu hlavičku vytahoval gólman před dobíhajícím Doktorem zpod břevna, stejně si poradil s Doktorovou velmi nebezpečnou střelou. Ve druhé půli se objevily i náznaky přečíslení, ovšem bez gólového efektu.

Suchdol Stars RSC "C" -V.S.P.S.V.S. 2:2 (0:0)
Střelci: Doktor 2x
Sestava: Lukino - Kubišta, Jiřina, Doktor,Malda, Jendys,Tomáš

Zápas, kterému nechybělo nasazení, spád a hra nahoru – dolů. Zápas Doktorovy střelecké pohotovosti a Lukinovy neprůstřelné vesty. Soupeř na Hvězdy vyrukoval s rozsáhlejší lavičkou a snahou o kombinační běhavý fotbal. Také Hvězdy nemínily hrát nějakého zanďoura, takže od prvních minut byli diváci svědky zajímavé podívané, v níž se hra přelévala ze strany na stranu. VSPSPVS si vytvoří po přečíslení obrany Hvězd první gólové šance, s nimiž si ovšem bravurně poradí Lukino, který tak nastartoval k jednomu ze svých nejlepších vystoupení ve více než stozápasové historii účinkování v hanspaulské lize. Na druhé straně, tedy v útoku, se Hvězdy snaží prosazovat především agilním Doktorem, ze středu hřiště podporovaným běhavcem Maldou, jemuž zápas rovněž výrazně sedl. Především díky skvělému napadání obou zmiňovaných hráčů se Hvězdy dostaly hned do několika nebezpečných zakončení, ovšem gólu se diváci v první půli nedočkali. Do druhé třicetiminutovky vstoupil lépe soupeř – po několika dalších výtečných zákrocích Lukina využil zaváhání při defenzivní práci Hvězd a osamocený hráč před klubovým rekordmanem v počtu startů tentokráte nezaváhal. Vyrovnání přišlo z čistého nebe – Doktor vystihl gólmanovu křižnou rozehrávku a bodlem pod břevno dával prakticky do prázdné – 1:1. A to nebylo vše – opět po jedné z velkých šancí soupeře založil Lukino skvělý kontr, přesně dlouhým výhozem našel za půlkou Doktora a ten nedal soupeři šanci. Přesto VSPSVS s blížícím závěrem zatlačil Hvězdy a obrana Stars se měla co ohánět. Vítězství Hvězdy ztratily po přesně mířené střele k tyči, kterou před Lukinem jemně a nechtěně tečoval Jiřina. V samotném závěru se Hvězdy snaží o důslednou a bezchybnou defenzívu, přičemž neopomínají využít jediné příležitosti k rychlým atakům. Na hřišti je stále více cítit a vidět Kubišta, který nejprve nebezpečně hlavičkuje, aby následně orazítkoval tyč soupeřovy branky. Vzadu si s precizností Viktora Čističe počíná kpt. Jendys, hodně černé práce odvádí poctivě se vracející Tomáš. Všichni zúčastnění si tentokráte sáhli na dno a zasloužený bod byl sladkou odměnou.

Suchdol Stars RSC "C" - AG team 0:2 (0:2)
Sestava: Lukino - Kubišta, Jiřina, Doktor, Pepino, Hotovson, Éďa, Jendys, Tomáš

Po zisku prvního pětiligového bodu svedly Hvězdy boj proti soupeři, na jehož bodovém kontě před utkáním svítila nula. O výsledku a porážce Hvězd rozhodly nedostatky v obranných činnostech – především nedůraz a špatné obsazování soupeře. Přitom AG team toho kromě dvou vstřelených branek příliš nepředvedl, prakticky zužitkoval vše,co mohl. Naopak snaha Hvězd vyznívala po celých šedesát hluše. Největší příležitosti zůstaly nevyužity včetně asi nejhezčí jednodotekové akce, na jejímž konci byla Jendysova střela mířící těsně mimo tyče.

Suchdol Stars RSC "C" - Atlanta Žižkov 2:0 (2:0)
Střelci: Kubišta, Doktor
Sestava: Lukino - Kubišta, Jiřina, Doktor, Pepino, Hotovson, Éďa, Malda, Tomáš

Do utkání se třetím týmem tabulky vpadly Hvězdy bez sebemenší špetky respektu a po dvanácti minutách jim patřil dvougólový náskok. Postarali se o něj velezkušení a mnoha bitvami ostřílení matadoři Kubišta a Doktor, když prvně jmenovaný využil přesné Éďovy přihrávky z křídla a hned „z první“ mazácky uklidil míč do protipohybu padajícího gólmana. Kubišta tak potvrdil, že mu není cizí jakákoliv kopací technika, neboť nyní zvolil ke střelbě poněkud netradičně holeň! To Doktor o pár minut později nejprve po vynikajícím výhozu Lukina stojí sám před brankářem soupeře, ale přestřeluje. Nahradí si to než byste řekli švec – stylem „předkopni a běž“ unikne po levém brčku a namísto cizelérské techniky volí bombu, které může gólman cestou do sítě tak maximálně zamávat. Vybudovaný náskok dodává duším a tělesným schránkám Hvězd potřebný klid, Suchdoláci kontrolují hru a mohou ještě náskok zvýšit. Naopak Žižkov zjevně zaskočený vývojem střetnutí se více než na hru soustředí na komentování tvrdších zákroků ze strany Hvězd a následných výroků sudího. Nejvíce křiku vychází z úst jistého velkého blondýna s černou kopačkou, který těžce nese ataky (nejen) Kubišty. Další hráč Žižkova si za nemístné připomínky vykoleduje žlutou kartu. Do druhé půle vběhnou Žižkováci s úmyslem hrát fotbal, jsou přesnější a účelnější v kombinaci, na několik minut dokonce uzamknou Hvězdy před jejich brankou. A nyní přicházejí velké chvíle suchdolského strážce svatyně. Výborný reflex, včasná vyběhnutí, odvážné pády pod nohy. Když už je překonaný, umazává z brankové čáry Éďa. Postupem času se Hvězdy vymaní z obležení, snaží se opět hrát směrem dopředu, zatímco soupeř opět čím dál více diskutuje a remcá. Hra se vyrovnává a Hvězdy si cenné a první vítězství již vzít nenechají. Absolutorium vedle již zmiňovaných hráčů zaslouží i ostatní, ředitel obrany (a dnes výrazně hecující i spoluhráče uklidňující) Hotovson, jeho první náměstek Tomáš, který se po koketérii s útokem v předchozích mačích stáhl do obrany a podal vybroušený výkon, Malda, jehož presink, rychlost i dúraz přidělávaly soupeři vrásky na čele.

Suchdol Stars RSC "C" - Kalparta Kids 0:1 (0:0)
Sestava: Lukino - Kubišta, Jiřina, Doktor, Kotel, Hotovson, Jendys, Malda, Tomáš

Průběh utkání byl poznamenán nepřítomností delegovaného arbitra, takže se píšťalky ujal kulhající (ne)hráč Kalparty. V první půli se hrálo v poklidu, bez výraznějších šancí na obou stranách. Ze začátku druhé půle fatálně chybovala obrana Hvězda soupeř zužitkoval brejk. S přibývajícím časem Hvězdy zamkly Kalpartu na její půlce, tlačily jak mohly, ale žádnou z příležitostí nedokázaly dotáhnout do sítě. Soupeř notně využíval přízně svého sudího, který odmítal cokoliv pískat, přičemž několik rukou v okolí vápna bylo více než evidentních. Korunu všemu nasadil brankář Kalparty, který si nikým neatakován při zalehávání míče dal hlavou o zem a poté, co se mu spustila krev z nosu, jal se obviňovat Doktora z brutálního zákroku loktem.

Suchdol Stars RSC "C" - Kapr tým 86 A 1:3 (1:0)
Střelec: Malda
Sestava: Lukino - Kubišta, Jiřina, Doktor, Pepino, Éďa, Malda, Tomáš, Kotel, Jendys

Totálně nevydařený poločas odvál ze suchdolského rozpáleného škvarku dva důležité body. Přitom začátek byl jako ze sna: po pěkné akci se trefuje Malda, jehož výkony rostou zápas od zápasu, navíc jsou tu i další šance: Kotel s Éďou provětrávají soupeřova brankáře, Jiřina trefuje tyč. Soupeř se ani nezdá příliš nebezpečný. Ve druhé půli ovšem vyrovná tak trochu šťastně po střele z přímého kopu a pak je Kaprů plné hřiště. Naopak Hvězdy kolabují, inkasují podruhé a začínají více diskutovat s rozhodčím i mezi sebou samými. Utkání, na které bude nejlepší co nejdříve zapomenout.

Suchdol Stars RSC "C" - Mord RFC 5:2 (2:2)
Střelci: Doktor 3x, Kubišta, Malda
Sestava: Lukino - Kubišta, Jiřina, Doktor, Hotovson, Kotel, Malda, Tomáš, Jendys, Pepino

Povedený mač! Soupeř ze špice tabulky přichází na plac nepochopitelně namachrovaný. Děkankou se linou silácké hlášky o tom, jak budeme zalezlý, zatímco oni budou tvořit a tlačit, i o tom, že hrajeme pralesní ligu, zatímco oni to berou pouze jako přípravu(?). Historickou pravdou zůstane, že soupeř dvakrát v utkání vedl. Nejprve jeden z jeho forvardů trefí odražený míč přesně k tyči. Prapor Hvězd však zvedne Doktor (kdo jiný, že?), jenž to trefí skvěle po zemi z úhlu. Poté sice přijde ještě jedno zaváhání obrany Hvězd, ale na to zase promptně odpovídá Kubišta, který si zpracuje, otočí se čelem k bráně a trefí tak, že se vybíhající brankář Mordu může za míčem jen ohlédnout. Druhou půli si pro sebe už pronajmou pouze střelci Hvězd. Nejprve si Malda nádherně povodí dva soupeře, aby si před brankářem narazil s Kotlem a nekompromisně zakončil – fotbalová moderna. A neuběhnou ani dvě minuty a se svou troškou do rakve Mordu přibíhá kanonýr Doktor, jehož branka jakoby z oka vypadla té první. Zmordovaní a šokování namyšlenci mění taktiku: začínají nakopávat míče na robustního útočníka, který je schopen podržet a rozdat míč. Nyní však přichází chvíle Tomáše, který se na dotyčného nalepí a nedovolí mu ani ň. Vzájemné souboje těchto hráčů oživí hru, útočník se snaží etudami a la Národní divadlo vymodlit penaltu, ovšem marně. Hvězdy zesílí své obranné šiky, za nimiž stojí poslední instance – skvělý Lukino, jenž zmaří několik velkých příležitostí soupeře. Ránu z milosti Mordu nakonec zasazuje Doktor, který tak zkompletuje hattrick – svůj první v kariéře. Velké vítězství.

Suchdol Stars RSC "C" - S.N.F. B 1:2 (1:1)
Střelec: Kubišta
Sestava: Lukino - Kubišta, Jiřina, Hotovson, Kotel, Malda, Tomáš, Jendys, Pepino

Gól pár vteřin před koncem rozhodl o konečné prohře Stars, kteří rozhodně nebyli horším týmem. Co do počtu šancí, měli navrch, ovšem rozhodující jsou góly...

Suchdol Stars RSC "C" - Atleto Praha 5:0 (2:0)
Sestava: Lukino - Kubišta, Jiřina, Hotovson, Kotel, Malda, Tomáš, Jendys, Pepino, Mišák, Éďa

Suchdol Stars RSC "C" - Budvarka B 6:0k
Sestava: Lukino - Kubišta, Jiřina, Hotovson, Kotel, Malda, Tomáš, Jendys, Pepino, Éďa