Jdi na obsah Jdi na menu
 


JARO 09

6. 7. 2009

Suchdol Stars C - Medvědi B 3:2 (1:2)
Sestava: Tomáš - Hotovson, Jendis, Jiřina, Kubišta, Kotel, Malda, Pádlista, Pepino, Doktor
Branky: Doktor, Jiřina, Hotovson
Na začátek sezony byli zřejmě členové kádru Hvězd notně natěšení, neboť se všichni na místo určení dostavili řádně včas, a to i v tak šíleném čase, jakým nedělní poledne  je, navíc po přechodu na letní čas. Přesto se však jeden menší zádrhel objevil - netýkal se ani tak času jako stavu tělesných schránek mladých pušek týmu, které se doplazily po jakési večerní, noční a ranní pařbě poněkud unavené a mdlé. Jako liché se naštěstí ukázaly obavy jejich starších spoluhráčů o případné znečištění hrací plochy nejrůznějšími exkrementy.Samotné utkání s béčkem Medvědů začalo lépe, než by kdo čekal. Asi po pěti minutách po nenápadné akci se prosazuje Doktor, který si z výšky stahuje míč a nechytatelnou plazivkou umístěnou přesně k tyči posílá Hvězdy do vedení. Soupeř se poté prezentuje několika pohlednými výpady na jeden dotek, kdy Hvězdy více či méně statují, ale gólově se prosadí až ve 20. minutě po rohu, kdy nepokrytý hráč na přední tyči nedává Tomášovi šanci. Vzápětí může vedení Hvězdám vrátit Pepino, který ovšem tváří v tvář brankáři přestřeluje. A tak opět udeří na druhé straně - rychlý brejk 2 na 1 řeší nejlepší hráč Medvědů (č. 10) velmi zkušeně - 1:2.  Závěrečné minuty prvního poločasu režírují Hvězdy. Medvědi víceméně odkopávají, ale těsný náskok se jim daří udržet. Do druhého dějství vpadnou Hvězdy se zjevnou snahou vyrovnat, ovšem stále chybí to podstatné - pohyb. Hraje se převážně ve středu hřiště bez výraznější šance. Až zhruba po deseti minutách  vymyslí geniální tah Pádlista, který se uvolní na pravém křídle, vytáhne na sebe gólmana soupeře a předloží dokonalou přihrávku před prázdnou kasu Jiřinovi. Ten ještě trochu zahraje na nervy ostatním, když si míč asi minutu rovná na pravačku a teprvé poté zamíří do sítě - 2:2. Medvědům hrajícím bez střídání touto dobou již notně ubývají síly, a tak hrozí především po dlouhých výkopech, autech, či rozích. Tomáš se tak má stále na pozoru, se všemi ošemetnými situacemi si radí. Rozuzlení přichází asi 2 minuty před koncem. Jiřina trochu krkolomně založí akci, při níž se míče dotknou ještě další 3 hráči Hvězd, aby ten poslední - Hotovson - zasunul - 3:2. V samotném závěru může ještě Kubišta zvýšit, ovšem ani levačku, ani pravačkou a posléze ani břichem se mu míč do sítě procedit nepodaří. Přesto následné posezení na zahrádce místního podniku probíhá v uvolněné atmosféře a dobré náladě.

Suchdol Stars C - Rokoska 2:5 (1:2)
Sestava: David - Jendis,Jiřina, Kubišta, Kotel, Malda, Doktor, Tomáš
Branky: Jiřina, Kubišta
Po 20ti minutách 0:2 a zdálo se být proti soupeři ne nejmladšímu, ale technicky zdatnému, rozhodnuto. Jenže Jiřinovi se podařilo propálit vše, co mu stálo v cestě, a po necelých patnácti minutách druhé půle Kubišta srovnal! Jepičí radost Hvězd z vyrovnání trvala pár vteřin: po rozehrávce soupeře hrubka v obraně (Jiřinova) a Rokoska opět ve vedení. V závěru pokus o tlak Hvězd, ovšem z brejků, opět po fatálních chybách, tentokrát při rozehrávce zkušená Rokoska navyšuje skore.

Suchdol Stars C - Ugandská ťava 2:4 (0:1)
Sestava: David - Hotovson, Pádlista, Jendis, Jiřina, Kubišta, Kotel, Malda, Doktor, Tomáš
Branky: Kotel, Jiřina
Scénář "soupeř do vedení, Hvězdy dotahují a vyrovnají, aby se v závěru soupeř definitivně prosadil" zcela kopíruje minulý zápas. Střelecky se tentokrát prosazuje Kotel nádhernou střelou ze střední vzdálenosti a opět Jiřina ušmudlanou šmudlou po závaru před brankou ťavy.

Suchdol Stars C - Tutto bene 1:2 (1:0)
Sestava:
David - Jendis, Kubišta, Kotel, Malda, Doktor, Tomáš
Branka: Tomáš
Hodně smůlovatý zápas se soupeřem, který nás rozhodně nepřehrával, spíše naopak. Lídr tabulky toho moc nepředvedl, k vítězství mu notně pomohly dva naše vlastence, proti nimž toho David v brance moc udělat nemohl. Nešťastné okamžiky pomohly soupeři otočit skore a přes drtivý závěrečný tlak Hvězd zůstalo skore již nezměněné. Jedinýnm střelcem (pomineme-li Kubištu a Kotla) byl Tomáš po rychlé kombinační akci, když nedal golmanovi soupeře zblízka žádnou šanci.

Suchdol Stars C - Junior Motol 2:5 (1:3)
Sestava:
David - Jendis, Kubišta, Kotel, Malda, Doktor, Tomáš
Branky: Kubišta, Kotel
Nepovedený zápas a zasloužená porážka - bez pohybu, nápadu a zodpovědnosti v defenzívě se vyhrát nedá. Asi nejzajímavějším momentem celého odpoledne na Pražačce bylo zakopnutí Tomášova míče Jendysem a jeho následné hledání v přilehlém křoví a parku. Originální Nike, jehož pořizovací hodnota se blíží 3.000,- Kč, byl nakonec nalezen a to byla jediná pozitivní zpráva dne.

Suchdol Stars C - Druháci AFK 2:6 (0:1)
Sestava:
David - Pádlista, Hotovson, Kubišta, Kotel, Doktor, Tomáš
Branky: Doktor, Pádlista
S jedním z hlavních aspirantů postupu jsme hráli 40 minut vyrovnanou partii, poté již běhavý a důrazný soupeř začal mít navrch. Výše porážky je možná krutá. Vzhledem k tomu, že se nedostavil delegovaný sudí, spolurozhodcoval zraněný Jiřina. Poprvé v historii tak utkání Hvězd pískal někdo z týmu.

Suchdol Stars C - Kalparta Kids 2:2 (1:2)
Sestava: Tomáš - Kubišta, Kotel, Doktor, Jiřina, Malda
Branky: Doktor, Jiřina
Hodně hektický začátek utkání, žádné rozkoukávání, ve čtvrté minutě vedeme 1:0, když Doktor otevírá skóre, v 11. minutě ovšem soupeř dokonale otáčí po 2 nedůrazných počínáních v obraně Hvězd. Kalparta je na koni, Hvězdy poněkud v útlumu, ale časem se herně karta obrací. Hvězdy přestávají Kalpartu pouštět do blízkosti Tomáše, a naopak jsou samy nebezpečnější. Nátlaková hra slaví úspěch minutu před koncem, kdy se míče zmocní Jiřina, vtipně si narazí s Kubištou a přízemní střelou k bližší tyči srovnává krok. Branka vyvolala jisté emoce, neboť hráči Kalparty se dožadují odpískání faulu ze strany Jiřiny při získání míče. Rozhodčí je neústupný, i když faul by se zřejmě pískat dal. Do konce utkání Kalparta ještě jednou pořádně zahrozí, ale po pěti porážkách mohou Hvězdy slavit bodový zisk.Jediným spokojeným z kádru soupeře se zdá být golman, podle něhož "to dopadlo líp než minule," kdy mu údajně Doktor zlomil nos. "Vod tý doby mě manželka nesnáší, protože chrápu," uzavřel diskuzi.


Suchdol Stars C - Manchlastr FC 6:0 (1:0)
Sestava: David - Kubišta, Kotel, Doktor, Jiřina, Malda, Tomáš, Pádlista
Branky: Tomáš 3, Doktor 2, Kotel
Tomášovo galapředstavení, v němž se blýskl hattrickem, přičemž hlavně první gól byl excelentní a dostal soupeře poněkud do kolen. Stalo se to následovně: Tomáš se staví k exekuci rohového kopu a posílá bombu přímo na branku, obránce u tyče se mírně skrčí a míč se od tyče odráží do branky. Přesto se v první půli hraje poměrně vyrovnaný zápas. Když ovšem Doktor a Tomáš ve druhé půli přidávají další přesné zářezy, soupeř se totálně rozkládá: někdo odchází, kapitán vyžene brankáře a postaví se tam sám... Jasná záležitost hostů, stojí v zápise z utkání.


Suchdol Stars C - Žaves 1.FC (11150) 6:1 (2:1)
Sestava: Tomáš - Kubišta, Kotel, Doktor, Jiřina, Malda, Pádlista
Branky: Kubišta 2, Pádlista 2, Jiřina, Malda
Pokud si Hvězdy chtěly udržet reálnou naději na záchranu, musely v utkání s beznadějně posledním týmem tabulky naplno bodovat. V téměř nezměněné sestavě z minulého kola, pouze nejlepší střelec si musel obléci rukavice), se Hvězdy pustily do Žavese a po čtrvrthodince zástřelů a pokusů se během 15. a 16.minuty dostaly do dvoubrankového vedení (Kubišta, Pádlista). Vzápětí sice žaves snížil, ale to bylo z jeho strany vše. Pak se již trefovali pouze hráči Hvězd, kteří tak splnili půltuctovou normu z předchozího kola. Za zmínku stojí především gól Kubišty, kdy mu Kotel přímo z výkopu od Tomášovy branky posadil (doslova a do písmene) míč na nohu u tyče branky soupeřovy. Oboustranně férově hraný a bezproblémový zápas.

Suchdol Stars C - Šotgani 1:3 (0:0)
Sestava:
Jendys - Doktor, Kotel, Jiřina, Malda, Pádlista, Kubišta
Branka: Jiřina
Především díky Jendysovi v brance drží Hvězdy nadějný výsledek velmi, velmi dlouhou dobu. Jendys, někdejší házenkářský golmanský šaman, slaví velký comeback mezi tyče. Předvádí neuvěřitelné zákroky, tu u jedné, tu u druhé tyče. A když se po rohu Kotla trefí Jiřina špičkou nohy do šibenice v 50. minutě, zdá se býti zaděláno na nečekaný úspěch. Ovšem houževnatý soupeř se nevzdává a paradoxně mu pomáhá snad jediná Jendysova chybka, kdysi aut soupeře sráží za vlastní brankovou čáru, byť jen o píď. Vzápětí se prosadí ještě po dalším autovém vhazování a vráceném míči střelou zpoza vápna. Třetí gól v brance Hvězd již nic neřeší.

Suchdol Stars C - Bandidoz 3:3 (2:2)
Sestava: Pepino - Kotel, Jiřina, Malda, Hotovson, Kubišta, Tomáš
Branka: Jiřina 2, Kotel
Poslední zápas, k němuž Hvězdy odjíždějí s jistotou, že k záchraně stačí 1 bod (o neodpískání 2 utkání ze strany Manchlastru nevíme). Zpočátku to vypadá, že nedorazí sudí ani soupeř, oba dva účastníci zápasu však přicházejí. Záchranu je třeba vybojovat přímo na hřišti, a to ve Kbelích. Navíc Pepino musí ještě měnit obutí, jelikož zvolil pro UMT 2 nevhodné, na což poukázal přísný správce areálu. Bitva o záchranu může začít. Soupeř, který je již bodově za vodou nám však nechce dát nic zdarma. Sešel se neobvykle v hojném počtu a je od úvodu nebezpečnější. Hvězdám jako by se nechtělo ve vedru běhat a také inkasují, do dvacáté minuty hned dvakrát. Překvapivě tento nepříznivý stav teprve Hvězdy vybudí, vliv může mít i ukolébání soupeře z vedení a ještě do poločasu Hvězdy vyrovnávají. V obou případech se o to stará dvojice Kotel - Jiřina, nejprve vyšachují obranu a Jiřina dává do prázdné a poté Kotel po Jiřinově rohu trefuje přesně z první.
Ve druhé půli se hraje jako o život, oba týmy se snaží strhnout vítězství na svou stranu, bezstarostní Bandidoz se hrnou vpřed i ve čtyřech, což dává Hvězdám příležitosti útočit do otevřené obrany. A je pravdou, že Hvězdy mají šancí více. Jednu využívá Jiřina, jak jinak než po Kotlově přihrávce. Bandidoz ovšem odejít s prázdnou nechtějí, snaží se a čtvrt hodinu před koncem srovnávají skore, poté, co se ujme střela z dálky. Poté  už ovšem oba golmani nepřipustí žádný výlov míčů ze sítě a tak budou Hvězdy hrát i vpříští sezoně šestou ligu.