Jdi na obsah Jdi na menu
 


JARO 2014

8. 8. 2014

TJ Sokol Suchdol - Athletico Spořilov 4:2 (2:0)
Sestava: Lukino - Kubišta, Malec, Doktor, Jiřina, Venda, Kuba, Kotel, Pepino
Branky: Kotel 2, Kubišta, Kuba

Poslední březnová neděle, krásné jarní počasí a hřiště v pro nás exotických Záběhlicích, na něž jsme ještě neměli tu čest vyběhnout, má být místem vstupu do nové sezony HL. Neznámý je nám i soupeř s názvem Athletico Spořilov, o kterém naši kluboví pozorovatelé zjistili pouze to, že postoupil z prvního místa tabulky 7. ligy. První komplikaci způsobuje absence sudích, ta je po krátké domluvě vyřešena ochotnými příznivci soupeřova klubu, kteří se ujmou jak zápisu, tak píštalky, byť pouze pomyslné.
První minuty utkání přinášejí oboustrannou snahu o kombinace, ale na všech protagonistech je až příliš patrné nedávné probuzení se ze zimního fotbalového spánku. Více ze hry má zpočátku soupeř, který se častěji ocitává před Lukinem. Ten je ovšem jistý v kramflecích. A také bravurně založí první gólovou akci Sokola. Dalekým výhozem po zneškodnění šance soupeře najde za soupeřovou obranou Kubištu, který stylem a la Forrest Gump přesprintoval vše, co se toho času nacházelo na hřišti a přesnou ranou k tyči otevírá sezonní účet. O několik minut později posílá Sokolíky do dvougólového trháku Kotel, který po rychlé kombinaci zakončuje z mírného úhlu tvrdou střelou pod břevno.
S dvougólovým náskokem v zádech však jakoby Sokolíci příliš usnuli na vavřínech a v úvodu druhé půle absolutně neběhají. A Spořilovští dramatizují utkání - využívají nedůrazu sokolích obránců a snižují. Teprve inkasovaný gól probírá Sokolíky z letargie a ti se vracejí ke své zodpovědné hře z 1. půle. Výsledkem toho jsou významné šance (např. Kubišta sám před brankou) a především další dvě branky v síti soupeře: podruhé se do listiny zapisující Kotel s přispěním tyče a hlavy brankáře a poté vymazlená spolupráce veterána týmu s benjamínkem sestavy. Doktor vybojuje míč na levém křídle, prosadí se přes obránce a přesně najde přihrávkou Kubu, který s přehledem mazáka pošle míč po zemi podél vyběhnuvšího brankáře soupeře. Kuba se trefuje přesně v den svých osmnáctin, blahopřejeme! Průběžné vedení Sokolíci kontrolují, třebaže si tři minuty před koncem nechají vstřelit relativně zbytečný gól. První dva body do tabulky se mohou u Pětníka řádně zapít...

TJ Sokol Suchdol - Atomový veverky B 6:0k
Sestava: Lukino - Kubišta, Malec, Doktor, Jiřina, Venda, Kuba, Kotel, Pepino, Mišák

Soupeř přijel v počtu jednoho hráče:-)

TJ Sokol Suchdol - Bruchos HFC 2:2 (1:1)
Sestava: Lukino - Kubišta, Malec, Doktor, Jiřina, Venda, Kuba, Kotel, Pepino, Mišák
Branky: Kotel, Lukino

Utkání 3. kola, jehož úvodní hvizd proběhl na Hanspaulce, bylo nakonec dohráváno na Zákostelní jako předposlední zápas sezony.  Důvodem bylo zranění jednoho hráče soupeře (vykloubený loket) v 10. minutě hry a následný jeho převoz do nemocnice. Během těchto deseti minut se podařilo vstřelit Sokolíkům, konkrétně Kotlovi vedoucí branku. Vysočanská taktitka dohrávky velela dobře bránit a vyrážet k nebezpečným výpadům, navíc soupeř přijel bez možnosti střídání, což mělo být výhodou pro Sokoly. Veškerá předsevzetí vzala za své hned po rozehrávce, kdy se soupeř prosadil patičkou z bezprostřední blízkosti - 1:1. I v dalším průběhu byli Bruchosové nebezpečnější, více ohrožovali Lukina, který např. jednou čelil tváří v tvář nájezdu útočníka soupeře - úspěšně. Sokolům vázla kombinace, chyběl pohyb. A nepovedl se ani vstup do druhé půle - špatná rozehrávka a jednoduché zakončení z bezprostřední blízkosti - 1:2. Ani následná zvýšená snaha nepřinášela Sokolíkům více než asi dvě šance, s nimiž si ovšem obrana či brankář soupeře dokázali poradit. Naštěstí právě posledně jmenovaný dopřál suchdolským radost - po výkopu Lukina nedoskočil na míč, který mu zapadl do branky. Kýžený bod, hodně důležitý pro záchranu, Sokol s notnou dávkou štěstí získal.

TJ Sokol Suchdol - Fifty two faders 1:2 (0:1)
Sestava: Lukino - Kubišta, Malec, Doktor, Jiřina, Venda, Kuba
Branka: Venda

Mladší a běhavější soupeř se dočkal šťastné výhry poté, kdy zcela nepokrytý hráč před Lukinem vstřelil druhou branku svého týmu 3 minuty před koncem.

TJ Sokol Suchdol - Kanálpucers PL 3:2 (1:1)
Sestava: Lukino - Kubišta, Malec, Doktor, Jiřina, Venda, Kuba, Mišák
Branky: Jiřina 2, Kubišta

První ze dvou sezonních výjezdů do Chodova nezačal pro Sokol právě ideálně. Po třech minutách utkání si Malec při snaze odkopnout míč dává vlastní gól. Naštěstí tento moment psychiku hráčů příliš nepoznamenává. Sokol se tlačí vpřed ve snaze vyrovnat, což se daří v 10. minutě po krásné Kubištově střele, na níž brankář Kanálpucers nedosáhne - 1:1. Zbývající dění první půle lze popsat jako oboustrannou snahu o vstřelení branky, s několika šancemi před oběma brankami, leč bez výlsedného efektu.
To ovšem úvod druhé půle má naprosto opačné rysy toho prvního. Sokol jde totiž do vedení! Dlouhý Mišákův aut a Jiřinova hlavička končí v síti - 2:1. Soupeř okamžitě přitlačí a Sokol se v defenzivě musí hodně ohánět. Bohužel vyrovnání přichází zhruba deset minut před koncem. Odpověď je ovšem stejně nečekaná jako rychlá. Přečíslení 2 na 1 a Jiřina ve skluzu dostává míč do branky. Dva body z Mikulovky se již ve zbývajícím čase podaří odbránit. 

TJ Sokol Suchdol - Kolomajzna TJ 2:4 (0:3)
Sestava: Lukino - Kubišta, Malec, Doktor, Jiřina, Venda, Kuba, Kotel, Pepino, Mišák
Branky: Venda, Jiřina

Totálně prospaná první půle rozhodla o bodovém zisku soupeře! Za 15 minut  to bylo o 3, soupeř si na hřišti dělal, co chtěl a někdejší Hvězdy tomu přihlížely. A i když obrázek druhé půle byl diametrálně odlišný, Sokol během úvodních deseti minut stáhl na rozdíl jediné branky a soupeř složený z hráčů mnoha národností nevěděl, kam dříve běžet či skočit, vyrovnat se již nepodařilo. A to i přes četné šance.  Naopak, v poslední minutě přišlo pojištění náskoku ze strany Kolomajzny.
Komentář sudího: Nikdo nebyl lepší, utkání by slušela remíza.

TJ Sokol Suchdol - Komety FC A 2:3 (1:1)
Sestava: Lukino - Kubišta, Doktor, Jiřina, Venda, Kuba, Pepino, Mišák
Branky: Lukino, Mišák

Vyrovnaná partie s lídrem soutěže, jehož kádr tvoří hráči z postsovětských republik. po pěti minutách se ujímáme vedení, když Lukinův dlouhý výkop končí po špatné domluvě a teči jednoho z obránců soupeře v síti. Komety ještě do půle vyrovnají a ve druhé půli dvěma slepenými góly zúročuje svou herní převahu. Mišákovi se daří zhruba pět minut před koncem vyvedenou střelou z dálky korigovat, ale více toho bohužel již nestihneme.

TJ Sokol Suchdol - Květák 3:2 (0:1)
Sestava: Lukino - Kubišta, Malec, Doktor, Jiřina, Venda, Kuba, Pepino
Branky: Kuba, Jiřina, Doktor

Neuvěřitelný obrat, který historie klubu snad nepamatuje. 12 minut před koncem svítí na pomyslném ukazateli skóre stav 0:2. Přesto Sokol ze hřiště odchází jako vítěz. Vše nastartoval  svou trefou benjamínek Kuba, pokračoval Jiřina, který k tyči usměrnil centr z křídla a dokočil Doktor rozehráním rohového kopu tak šikovně, že míč s přispěním teče jednoho z bránících soupeřů končí za zády Květáckého gólmana. Důležité vítězství.

TJ Sokol Suchdol - Levá fuska 0:6 (0:2)
Sestava: Pepino - Kubišta, Malec, Doktor, Jiřina, Venda, Kuba, Mišák

Na Levou fusku jsme  jednoduše neměli, a to i přes snahu všech hráčů v poli a Pepina v brance, který zaskakoval za nemocného Lukina.

TJ Sokol Suchdol - Strážci Pomeranče 3:6 (2:3)
Sestava: Lukino - Kubišta, Malec, Doktor, Jiřina, Venda, Kuba, Pepino
Branky: Jiřina 3

Strážci Pomeranče nám zkrátka nesedí, jsou asi moc mladí, vepředu to umí a přestože mají dost slabin v defrenzívě, nedokážeme je dostatečně trestat. Oproti minulé sezoně je tu ovšem zcela jasně zřetelný progres, neboť jsme při stejném počtu vstřelených branek inkasovali o rovné čtyři kousky méně.
K utkání se nedostavil rozhodčí, takže se hrálo bez něj. A vcelku v klidu.

TJ Sokol Suchdol - Améby AFC B 0:4 (0:4)
Sestava: Lukino - Kubišta, Malec, Doktor, Jiřina, Venda, Kuba

Než jsme se pořádně ve Vysočanech rozkoukali, bylo de facto po zápase. Soupeř nám nasázel čtyři branky do 23. minuty a přestože herně to nebylo úplně zlé a především ve druhé půli jsme měli několik dobrých příležitostí, rozloučili jsme se se sezonou porážkou.