Jdi na obsah Jdi na menu
 


PODZIM 09

8. 3. 2010

Suchdol Stars C - Medvědi A 4:3 (3:1)
Střelci:
Doktor, Tomáš, Kotel, Malda
Sestava: Pepino - Doktor, Tomáš, Kotel, Malda, Kubišta, Jiřina
Výborný vstup do utkání, pohledná kombinační kopaná v 1. půli, zbytečné zatažení se, ztráta pohybu a strach o výsledek v půli druhé, Maldův excelentní presink v poslední minutě a následná střela znamenající dvoubodový zisk.

Suchdol Stars C - Mestek 97 FC 2:1 (2:1)
Sestava: Pepino - Kotel, Pádlista, Kubišta, Tomáš, Mišák, Jiřina, Jendys, Doktor
Branky: Kubišta, Tomáš
Fotbalově vyspělý soupeř nám v prvních pěti minutách mohl z rychlých a dobře sehraných brejků nasázet několik gólů, ale štěstěna stála při nás. V momentě, kdy jsme přestali nakopávat míče na útočníky a začali hrát kombinačně odzadu, se hra vyrovnala. První branku vstřelil Kubišta, který přízemní ranou nádherně obstřelil gólmana soupeře a míč od tyče rozvlnil síť. Vyrovnání ovšem na sebe nenechalo dlouho čekat - rychlý brejk (překvapivě) a Doktor ve snaze ukopnout soupeři ve vyložené šanci mění dráhu letu míče bohužel tak nešťastně, že je Pepino bez šance - 1:1. Postupem času však soupeři, hrajícímu bez možnosti střídání, přece jen ubývají síly, takže šance rostou na našem kontě. Po velmi pěkném Doktorově sklepnutí vypálí Tomáš z první a nechytatelná bomba poté, co se opět otře o tyč, končí v síti. Poločasový výsledek zní 2:1.
Ve druhé půli soupeř ve snaze o vyrovnání otevírá hru, útočí ve větším počtu hráčů, což je voda na náš mlýn, několikrát naši útočníci stojí tváří v tvář brankáři Mestku, ale ten je neskutečně vychytá. A když už je překonaný, netrefíme prázdnou branku. I soupeř je nebezpečný, trefuje tyč a vypracuje si několik závarů. Ke vstřelení branky to však nevede. I ve druhém utkání sezony tak vítězíme, opět nejtěsnějším rozdílem.

Suchdol Stars C - PKD 2006 1:1 (0:1)
Branka: Tomáš
Sestava: Pepino - Kotel, Mišák, Kubišta, Jiřina, Jendys, Tomáš
Utkání dvou naprosto různých poločasů. Zatímco v prvním jsme si nebyli schopni přihrát a soupeř se dvěma podkošovými hráči v sestavě nám poměrně zatápěl, ve druhé třicetiminutovce jsme byli lepším týmem my, ovšem navíc než na vyrovnání nám to nestačilo. PKD šel do vedení po autovém vhazování a následné přesně trefené hlavičce borce, který při této akci měl hrudník ve výši našeho břevna. Vyrovnání přišlo ihned po změně stran, kdy směr Kotlovy střely změnil obránce tak, že míč skončil před prázdnou brankou, kam nejprve doběhl všudybyl Tomáš a pohodlně jej uklidil do sítě. Gól byl povelem pro naši ofenzívu, při níž jsme ovšem buď trefovali brankáře nebo stříleli mimo. Vyprávět by o tom mohl především Kotel.  

Suchdol Stars C -Bruchos HFC 2:0 (1:0)
Sestava: Pepino - Tomáš, Kubišta, Jendys, Jiřina, Kotel, Doktor, Mišák
Branky: Kotel 2
První a poslední sezonní výjezd mimo domácí hřiště skončil nadmíru úspěšně. Vedoucí tým Bruchos HFC se ukázal jako velmi houževnatý soupeř, solidně kombinující ve středu hřiště, ovšem neproduktivní v zakončení. V první půli se jeho hráči dostali k jedné velmi nebezpečné střele, kterou Pepino krotil mezi nohama. Rovněž my jsme byli vepředu bezzubí, několikrát jsme si chrup vylámali na kvalitním brankářovi soupeře, který postupně třemi včasnými pády pod nohy našim útočníkům zabránil ve skórování. Jediný gól si tak připsal Kotel, který využil velmi špatné rozehrávky soupeře a přesnou střelou k tyči nás poslal do vedení.
Ve druhé půli se Bruchos tlačil před naší branku, ovšem defenzíva pracovala spolehlivě a když necelých 10 minut před koncem opět Kotel, tentokrát velmi lišácky, přehodil z naší půlky vyběhnuvšího brankáře Bruchosu, bylo o vítězi rozhodnuto.
Nejslabším článkem zápasu byla dvojice sudích, která jako by byla na fotbale poprvé v životě. Již fakt, že stáli vedle sebe na vzdálenost siamských dvojčat a takto rozhodovali utkání (!), hovoří za vše. Bez nápovědy nebyli schopni fouknout do píšťalky a auty nebo rohy by dle jejich výkladu asi měl zahrávat ten tým, který míč mimo hřiště dopraví. Aktéři utkání se shodli, že absence takové dvojice Arbitrů by nikomu nechyběla.

Suchdol Stars C -Strážci Pomeranče 1:0 (1:0)
Sestava: Tomáš - Kubišta, Pádlista, Kotel, Jendys, Doktor, Jiřina
Branka: Jiřina
Nejtěsnější vítězství nad soupeřem, který dokázal v několika momentech kousnout, ale na příležitostného gólmana  v bráně Hvězd si nepřišel. Tomáš, který mezi třemi tyčemi zaskočil za absentujícího Pepina, vytáhl dva bravurní zákroky (první rukou, druhý nohou) a vychytal shut out. Pomohla mu v tom i kvalitní defenzívní práce celého týmu, který se tentokráte velmi zodpovědně vracel v dostatečném počtu. O jedinou branku zápasu se postaral Jiřina, který hlavou zužitkoval Kubištův střílený centr.

Suchdol Stars C -Tus Pelotas 2:4 (0:1)
Sestava: Pepino - Kubišta, Malda, Jiřina, Kotel, Doktor, Tomáš
Branky: Kubišta 2
První porážka sezony s kvalitním soupeřem, který předváděl rychlý a technický fotbal. Jak už to v kopané bývá, rozhodly individuální chyby, kterých bylo v důležitých chvílích na naší straně více: ať již nepokrytí soupeře,  nebo nedůraz v osobních soubojích. O obě branky se zasloužil Kubišta, který nejprve skóroval z přímého kopu a poté se trefil po rohu. 

Suchdol Stars C -Tajfun AC 4:2 (1:2)
Sestava:
Tomáš - Pepino, Doktor, Kubišta, Pádlista, Jendys, Jiřina, Kotel
Branky: Kotel 3, Doktor
Tentokráte na suchdolský kopec zavítal lídr soutěže, tým Tajfun AC (v minulém kole si poradil se Strážci Pomeranče 5:2, zápis zatím nedodán na svaz). Diváci, kterých dorazilo poměrně dost (včetně Motýla z Temelína), byli svědky nevídaného obratu ze strany Hvězd. Tomáš, kterého neblahý stav kotníku zahnal do branky, se pořádně nerozkouká a loví míč ze sítě. Inkasoval po tvrdé střele, kterou pořádně neviděl, neboť mu dokonale stínil Jiřina. Hvězdy se pak pokouší vyrovnat nejen poměr sil na hřišti, ale i skóre. Některé nadějné akce končí na rukou soupeřova brankáře, jiné špatným zakončením či přihrávkou. Tajfun je stále nebezpečný a po jedné zbytečné ztrátě míče navyšuje své vedení na dva góly. Nic nenasvědčuje tomu, že by si Hvězdy mohly z utkání odnést jakýkoliv bodový zisk. Jenže na přelomu obou poločasů se začnou dít věci. Minutu před koncem střílí kontaktní gól Doktor, který si z úhlu dokonale položí brankáře Tajfunu a hokejovým blafákem skóruje. A po šesti minutách druhé půle již Hvězdy vedou: prsty v tom má především agilní Kotel. Nejprve si naběhne za obranu soupeře a z první přesně trefí házený míč z autu, aby vzápětí tvrdě vystřelil a s pomocí obráncovy teče poslal Hvězdy do vedení. Tajfun poměrně šokovaný z vývoje utkání vrhá veškeré síly do útoku a uzavírá na několik minut Hvězdy na jejich půlce. Hvězdy se soustředí na obranu a uchylují se k rychlým brejkům. Jeden z nich pak v závěru zužitkuje dvojice Doktor - Kotel, kdy druhý po milimetrové přihrávce prvního dovršuje svůj hattrick.

Suchdol Stars C -TBC Lachtan 0:1 (0:1)
Sestava:
Lukino - Kubišta, Tomáš, Motýl, Malda, Doktor
Vzhledem k situaci, v níž zdravotní problémy vystavily stop hned šestici hráčů (3x čerstvě koleno, 1x rovněž čerstvě lýtko, 1x chřipka, 1x dlouhodobě nárt) a která reálně zaváněla hrozbou první kontumace v dějinách klubu, se díky velké zodpovědnosti zbytku kádru podařilo dát dohromady pro hru nutný počet šesti hráčů. Obětavě až z Týniště dorazil Motýl, který kvůli tomuto neplánovanému příjezdu neměl s sebou ani fotbalové obutí a k soutěžnímu zápasu nastoupil po neuvěřitelných 3 letech! Stejně obětavě si do branky po roční přestávce vynucené operací kolene stoupl Lukino. Bylo jasné, že s Lachtanem, který naopak přijel se všemi svými největšími oporami, nebudeme svádět gólovou přestřelku. Soustředili jsme se spíše na obranu, soupeř byl běhavější. rychlejší a kombinačně zdatnější, brzy si začal vytvářet šance, které ovšem likvidovala buď pozorná obrana anebo Lukino. Přece jen však Lachtan 1 míč za jeho záda dostal - zhruba v 15.minutě při dorážce, na kterou už náš gólman nedosáhl. Nejnebezpečnější naší příležitostí v 1. půli byla Kubištova střela, která o chlup minula gólmanem nepochopitelně odkrytou část branky.
Ve druhé půli logicky na naší straně ubývají síly, Lachtan se ovšem neprosazuje ani z těch vyložených přečíslení naší obrany. Nad síly forvardů soupeře je totiž Lukino, jenž předvádí některé výjimečné zákroky. Všechna čest i vzhledem k faktu, že do zápasu nastoupil naprosto bez přípravy a tréninku. Škoda jen, že v utkání, do něhož jsme nastupovali s cílem neudělat ostudu, se nám v závěru nepodařilo šance neproměňující Lachtany potrestat vyrovnávacím gólem. Motýlova jedovka šla píď od pravé tyče, Kubišta netrefil ani sám z očí do očí brankáři soupeře. To vše v momentech, kdy na hřišti kulhal Tomáš, jehož dva týdny nateklý kotník zkrátka vypověděl službu.
Po závěrečném hvizdu náhradního sudího, který se svého záskoku zhostil mimochodem na výbornou, sklidila šestice statečně bojujících hráčů pochvalu od kvarteta lazarů, kteří zápas sledovali u klandru.

Suchdol Stars C - Heliport SK 1:0 (0:0)
Sestava:
Lukino - Malda, Kubišta, Tomáš, Hotovson, Doktor, Jendys
Branka: Kubišta
V 9.kole soutěže přivítaly Hvězdy na svém domácím kolbišti tým Heliport SK. Sestava domácích byla stále hodně ovlivněná zraněními, poprvé v sezoně však nastoupil po vleklém zranění řízný obrance Hotovson, což byla pro tým určitě dobrá zpráva. Kopačky obul i Jendys, stav jehož kolene se natolik umoudřil, že Jenda byl připraven hrát až "do prvního píchnutí". Nakonec odehrál celý zápas, který byl poměrně vyrovnaný, Heliport si vypracoval několik dobrých příležitostí, které však zneškodnil opět výborný Lukino. Jednou mu bylo nápomocno břevno, a to po velmi vtipné teči útočníka soupeře. My jsme se v útoku také příliš neprosazovali, trefili jsme tyč Doktorem, s několika pokusy si poradil brankář Heliportu. Rozhodnutí padlo čtyři minuty před koncem, kdy si Kubišta, popoháněn marody z lavičky, nasprintoval za obranu soupeře a střelou po zemi z první vsítil jedinou branku utkání. Heliport sice prohrál, ale nepředvedl vůbec špatný výkon. Prezentoval se běhavou, atletickou kopanou, bylo velmi těžké jej přečíslit, neboť i když kupř. útočil ve čtyřech hráčích, vzápětí byl schopen se stejným počtem hráčů bránit náš atak.

Suchdol Stars C - Kerata Chíjos 1:1 (0:1)
Sestava:
Lukino - Mišák, Malda, Kubišta, Doktor, Tomáš, Pepino
Branka: Malda
Utkání jsme začali aktivně a tlačili se před branku soupeře, z čehož pramenily 2 - 3 źastřelovací pokusy, které si ovšem mezi 3 tyče cestičku neproklestily. Kerata se rozjížděla pomalu, udeřila ovšem velmi nečekaně, a to ve 13. minutě po autovém vhazování, kdy útočník zády k brance hlavou usměrnil míč za Lukinův chrbát. Vstřelená branka změnila poměr sil na hřišti, Kerata převzala otěže a jejich akce se staly nebezpečějšími. Obrana naštěstí pracovala bez chyb a pokud už propustila soupeře na dostřel Lukina, ten si poradil.
Do druhé půle jsme nastupovali s evidentní snahou vyrovnat, ovšem útok tentokráte poněkud pokulhával. Nakonec jsme se přece jen dočkali, a to zhruba pět minut před koncem, kdy Mišák ve skluzu přihrál Maldovi a jeho dobře mířená střela znamenala konečný stav skore 1:1.

Suchdol Stars C - FC Lucián B 2:2 (1:1)
Sestava:
Lukino - Pepino, Kubišta, Jendys, Doktor, Malda, Mišák, Hotovson, Tomáš
Branky: Pepino, Malda
Neděle 13. 12. 2009, 15 hodin - Na notně zmrzlý škvárový podklad suchdolské jedničky nastupují suchdolské Hvězdy a tým FC Lucián B. Zúčastnění se stávají aktéry nejen závěrečného kola 6.J hansp.ligy, ale zároveň také posledními fotbalisty, kteří mají tu čest sehrát mistrovské utkání na legendární suchdolské škváře. Na jaře se zde už budou kopálisté prohánět na zbrusu novém trávníku. Vskutku historický okamžik. Pikantnost duelu ještě zvyšuje skutečnost, že oběma soupeřům o něco jde. A to o postup do páté ligy. Zatímco Hvězdy nastupují z prvního místa v tabulce, Lucián útočí s dvoubodovou ztrátou ze zadních pozic. Přesto je utkání odehráno v klidné atmosféře s výjimkou asi dvou momentů, kdy dochází ke zvýšení hlasů při výměně názorů. Oba týmy vynechávají nějaké úvodní oťukávání a okamžitě se pouští ke zteči soupeřovy branky. Lucián byl velmi nebezpečný především v brejkových situacích, a to díky velmi dobře technicky vybavenému hráči s č. 6 a rychlonohému útočníkovi s č.11, který činil velké obtíže obraně Hvězd a každý jeho (pr)ůnik zaváněl problémem. A byl to také on, kdo se postaral o oba góly Luciána. Nejprve poslal svůj tým do vedení zhruba ve 20.minutě, kdy se umně vyhnul nedúrazné obraně Hvězd a sám před Lukinem nezaváhal. Na tento moment ještě v první půli dokázal odpovědět svou letošní premiérovou trefou Pepino. Pohotově uklidil míč do soupeřovy sítě po střele svého spoluhráče, kterou brankář ztěží vyrazil před sebe. Nerozhodným stavem 1:1 také skončil první poločas. Ve druhé půli si dokázaly územní převahu a tlak vytvořit Hvězdy, brankář hostí několikrát předvedl povedený zákrok, leč vedení Hvězd zabránit přece jen nedokázal. Po velmi povedené akci Doktora s Maldou druhý jmenovaný nekompromisně zavěšuje - 2:1. Radost Hvězd z průběžného vedení měla ovšem jepičí život. Ani ne za minutu soupeř srovnal, když Jendys v roli posledního nedosáhl na nákop za obranu a druhý díl seriálu Lukino vs.Lucián č.11 skončil naprosto stejně jako ten první - 2:2. V samotném závěru utkání měl šanci rozhodnout Doktor, ale jeho střela se mezi tři tyče nevešla. Zasloužená dělba bodů.