Jdi na obsah Jdi na menu
 


PODZIM 12

8. 2. 2013

Sezona Podzim 2012 v komentářích

Sokol Suchdol - Reage Boys 2:7 (1:4)
Sestava: Lukino - Doktor, Venda, Kubišta, Jiřina
Branky: Jiřina, Doktor
Ve čtyřech v poli bez šance na bodový zisk. Naivní úvod Sokolíků, kdy se snažili hrát se soupeřem otevřenou partii, přifouklběhem prvních šesti minut 3 kousky do brány Lukina a o vítězi bylo rozhodnuto. Vzápětí pozměněný cíl neobdržet dvoucifernou dardu se podařilo splnit.

Sokol Suchdol - Benda OFC 0:3 (0:0)
Sestava: Lukino - Doktor, Malec, Pepino,Venda, Kubišta, Jiřina
Od 16.minuty opět ve čtyřech v poli, tentokrát díky hodně necitlivému rozhodnutí sudího, který vyloučil Lukina po oplácení, zatímcosoupeřovu dementní provokaci ocenil pouze žlutou kartou. Hra v početním oslabení Sokolíkům vychází asi 30 minut, poté soupeř skóruje. Další dva góly přidává v poslední minutě, kdy se Sokol snaží o vyrovnání.

Sokol Suchdol - Beerchester United 3:1 (2:0)
Sestava: Lukino - Doktor, Pepino, Malec, Kubišta, Kotel, Jiřina
Branky: Kotel 2, Pepino
Návrat Kotla do sestavy přinesl první dva body, samotný kanonýr si bohužel zhoršil stav své zraněné paty a sezona proněj po jednom odehraném utkání skončila. Nedobře skončil i Jiřina, s otřesem mozku ve Vojenské nemocnici. V utkání byli Sokolíci lepším týmem a dokázali to vyjádřit i střelecky.

Sokol Suchdol - FC Drny 0:0 (0:0)
Sestava: Lukino - Doktor, Malec, Pepino, Kubišta, Hotovson, Venda, Mišák

Sokol Suchdol - Atlético Cerveza 4:2 (4:1)
Sestava: Lukino - Doktor, Malec, Kubišta, Tomáš, Jiřina, Mišák
Branky: Tomáš 2, Doktor, Kubišta
Famozní první půle, kdy tam suchdolským dravcům, padlo vše, do čeho kopli. Mladý soupeř byl tak postaven do role statisty. Vedruhé půli se přece jen rozehrál, zatímco Sokolíkům začaly ubývat síly. Naštěstí Lukino více než jednu střelu za svá záda nepustil. Důležité dva body.

Sokol Suchdol - Rokoska 1:3 (0:1)
Sestava:
Lukino - Doktor, Malec, Kubišta, Venda, Pepino, Tomáš, Mišák
Branka: Tomáš
Lepší soupeř, sehraný, silný v kombinaci a pohyblivější díky dvěma mlaďasům v útoku, zaslouženě zvítězil.

Sokol Suchdol - Puk PFC 0:4 (0:1)
Sestava: Lukino - Doktor, Malec, Kubišta, Venda, Pepino, Tomáš, Mišák, Jiřina
Poprvé v hale, ale opět bez nároku na body. Puk oproti minulému utkání hodně omladil a to rozhodlo.

Sokol Suchdol - Jednota Košík 1:3 (0:0)
Sestava: Lukino - Doktor, Malec, Kubišta, Pepino, Jiřina, Jendys
Branka: Kubišta
Totální blamáž, porážka se soupeřem, který hraje v početní nevýhodě o jednoho hráče. Pravda, sestava Sokolíků byla také hodně okleštěná, ovšem výkon tristní. Jediným, kdo dokázal překonat soupeřova brankaře, byl pár minut před koncem Kubišta, který se nádherně trefil  z přímého kopu. K utkání poprvé v sezoně nastoupil Jendys, který tak provedl restart své kariéry po vleklých zdravotních trablech.

Sokol Suchdol TJ - S.T.R.U.P. 3:1 (1:0)
Sestava:
Lukino - Jendys, Kubišta, Jiřina, Venda, Pepino, Doktor, Malec
Branky: Jendys, Venda (pen.), Doktor
V 9. kole jsme v domovském stánku přivítali tým S.T.R.U.P.u, který během osmi odehraných kol ztratil pouhopouhé dva body za porážku s Rokoskou, a vévodil tak zcela zaslouženě tabulce naší skupiny. Omluva špílmachra Mišáka den před zápasem, vzpomínka na rok staré utkání se stejným soupeřem (remíza 0:0, přičemž STRUP ve čtyřech v poli) a vědomí prachbídného výkonu v minulém kole nenálevaly Sokolíkům do žil právě litry optimismu, a tak se myšlenky ubíraly ponejvíce směrem k tomu nedostat velký gólový příděl. Ale slovy klasika, každý zápas začíná za stavu 0:0..
Hned v prvních minutách utkání jako by soupeř chtěl prokázat oprávněnost tabulkového postavení, vletí na Sokolíky dobrým pohybem, rychlými kombinacemi a naštěstí ne příliš přesným zakončením. Lukino v bráně se rozhodně nenudí, zatímco jeho spoluhráči v poli zřejmě považují soupeřovu půlku hřiště za příliš luxusní destinaci. Spíše než na nějaký dlouhodobý pobyt zde se sem  vydávají na kratičké výlety, které snad ani nestojí za řeč, natož za mačkání kláves. Zhruba od patnácté minuty se sokolí forvardi přece jen začnou více osmělovat a zjišťují, že soupeřova obrana má drobné mezírky, kterými by mohla vést cestička. A je to tak, časomíra ukrajuje poslední minutu první půle, Jiřina si staví míč u pomylsného rohového praporku a posílá nadýchaný centr na zadní tyč, kde je až podezřele příliš prostoru. Znenadání jej ovšem zaplňuje z hluboké defenzívy nabíhající Jendys, v minulém kole ukončivší přerušení kariéry, způsobené dlouhodobými bolestmi v blíže nespecifikovaných partiích dolních končetin. Nikým neatakován se odlepuje od země. V momentě, kdy jeho výskok dosáhne maxima (cca 5 cm nad zemí - slušný osobní rekord), trkne. A trefí náramně  - o co je rychlost hlavičky pomalejší (cca 5 km/h), o to je přesnější. Dokonalý koníček, dokonalý šok pro soupeře a 1:0!
Vstup do druhé třicetiminutovky jako přes kopírák (či jako přes CTRL+C a CTRL+V - pozn. autora pro mladší ročníky). Tentokrát je vyrovnání doslova na spadnutí - v jednom okamžiku se míč odráží od jedné tyče do druhé a nezadržitelně míří do branky. Lukino jej zastavuje, či spíše zalehává na čáře. Z následného protiútoku však udeří Sokolíci, Doktor je soupeřovým obráncem doslova odhozen z vápna (slušný počin při vědomí Doktorovy živé váhy) a sudí neváhá ukázat na značku pokutového kopu. Rychlé taktické střídání, na plac benjamínek týmu Venda, který se nemýlí - 2:0. Od tohoto okamžiku Sokolíci vybudují hluboký defenzivní blok, ze kterého se snaží vyrážet do brejků. Soupeř se logicky tlačí dopředu, ale sokolí obrana funguje na výbornou, byť dvakrát obránci vykopávají takřka z brankové čáry. A když se poté právě při jednom z brejků prosadí Doktor, je o vítězi rozhodnuto. S.T.R.U.P. poté již jen kosmeticky upravuje výsledek v poslední minutě, byť velice povedenou střelou ze střední vzdálenosti.
Nečekané vítězství, důležité dva body.

Sokol Suchdol TJ - Améby AFC B 0:2 (0:1)
Sestava: Lukino - Jendys, Malec, Kubišta, Jiřina, Venda, Mišák, Pepino, Doktor
Utkání, ve kterém jsme podlehli soupeři, jenž do té doby nepoznal v probíhající sezoně chuť vítězství. Přesto se nejednalo o nějaké nazdárky, Améby se prezentovaly fotbalem hraným pěkně od podlahy, houževnatým a poctivě odběhaným. My jsme jim ovšem cestu za body výrazně usnadnili. V prvních minutách  jsme se nechali uchlácholit několika povedenými akcemi včetně té, kdy Mišák z dálky trefil spojnici, a přestali jsme běhat. Soupeř toho dopředu také příliš nepředvedl, vyjma jedné situace, kdy běžel sám na Lukina. Ten ovšem výborným vyběhnutím nebezpečí eliminoval. Kapituloval velmi smolně až v poslední minutě první půle, kdy za jeho záda usměrnil míč vracející se Kubišta. Vlastenec námi neotřásl, výkon ve druhé půli šel rapidně nahoru. Pravda,  vzhledem k průběžnému stavu jsme museli poněkud povolit obranná stavidla, takže se akce přelévaly z jedné strany na druhou, což se samozřejmě mohlo nezasvěcenému divákovi líbit. Ani největší tutovky jsme však nedokázali využít - 2x jsme netrefili naprosto odkrytou branku, 2x jsme trefili brankovou konstrukci. Výhru si tak zaslouženě připsali domácí, kteří náskok navýšili využitím jednoho z několika přečíslení ve druhé půli.

Sokol Suchdol TJ - Paraguay 3:3 (0:3)
Sestava: Lukino - Malec, Kubišta, Jiřina, Mišák, Venda, Doktor, Pepino
Branky: Doktor, Venda, Malec
Utkání dvou naprosto odlišných poločasů - v první půli za Lukinova záda propasírovali Paraguayci 100% toho, co bylo možné. Sokolíci se neprosadili hned v několika šancích. Druhá třicetiminutovka přinesla stažení tříbrankového manka, soupeř možná trochu pomohl tím, že vystřídal golmana, ale na hru Hvězd se dalo koukat. A trefil se i Malec, poprvé v kariéře!